JOY titellogo MASSAGE web

HOLISTISCH ENERGETISCHE MASSAGE  by Steve

De basiscursus voor iedere masseur.

olienIn deze 5 daagse cursus leer je om te gaan met en gebruik te maken van energie. Een holistische energetische massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De energie gaat weer stromen.

Het Griekse ‘holos’ betekent ‘geheel’. De massagecursus holistische energetische massage gaat uit van dat geheel. Een techniek leren en die toepassen, dat kan iedereen. Maar hoe doe je dat? Als je een cliënt masseert, ervaar je soms hoofdpijn of vermoeidheid. Een cliënt kan op zijn beurt een bepaalde spanning bij jou ervaren en zich daardoor niet volledig aan een massage overgeven.

Dat gevoel heeft te maken met energie. Van je cliënt, van jou, of van allebei. Daar komt het woord ‘holistisch’ om de hoek kijken: die energie ervaar je, omdat jij en degene die je masseert één zijn. Dat is geen zelfgebreide visie, maar een wetenschappelijk onderbouwd verhaal, waarin kwantummechanica een grote rol speelt. Vertaald naar bijvoorbeeld de reguliere geneeskunde: een goede huisarts zal zich bij klachten ook niet beperken tot een symptoom, maar naar het geheel van oorzaak en gevolg kijken.

Elke lesdag bestaat voor de helft uit oefeningen en de andere helft uit massagetechnieken. Je leert energie door te geven tijdens een heerlijke ontspanningsmassage. De energie gaat naar de plaatsen waar deze het meest nodig is. Dit brengt bij klachten het zelfgenezende proces sneller op gang. Na een massage voelen cliënten zich vitaler, maar ook ontspannen. Ook is er veel aandacht voor jou als masseur. Je ademhaling, je houding en de benadering van je cliënt komen in deze cursus ook aan de orde.

Steve organiseert deze 5 daagse cursus regelmatig. Voor meer informatie over aanstaande cursussen kijk je bij onze workshops.

 

Meedoen?