JOY titellogo MASSAGE web

legs 434918 1280

Stoelmassage  by Steve

Ontspanning is belangrijk. In het werk, maar ook thuis. Vaak hebben mensen niet in de gaten dat ze op de een of andere manier hun spieren vastzetten. Hun lijf niet helemaal loslaten. Bijvoorbeeld omdat ze voortdurend in hun hoofd bezig zijn met hun werk. Stoelmassage is een eenvoudige manier om de ontspanning terug te brengen. Om iemand even helemaal los te maken van alle belemmerende gedachten.

Stoelmassage is al eeuwenoud. Op oude tekeningen uit onder andere Egypte en China is te zien hoe masseurs hun cliënten op een ‘stoel’ behandelen. Niet alleen voor de ontspanning, soms waren er ook sportieve motieven. Naar het nu vertaald biedt stoelmassage werkgevers een unieke mogelijkheid om de gezondheid van hun medewerkers positief te beïnvloeden. Het draagt bij aan een betere werkhouding en helpt stress te verminderen of, bij een tijdige aanpak, zelfs te voorkomen. Gevolg: meer plezier in het werk, een lager ziekteverzuim en daarmee een gezondere organisatie. Dat dat geen loze kreet is, laat pionier en trendsetter Apple zien: het was het eerste bedrijf dat stoelmassage aan zijn medewerkers aanbood!

Stoelmassage is vooral een kwestie van doen. In deze cursus van een dag leer je de basis van het masseren van rug, nek, schouders, armen en handen. Ook leer je naar de wensen en behoeften van je cliënten te luisteren, zodat je echt maatwerk kunt leveren. Voor de cursus Stoelmassage is enige massage- en anatomische kennis een pre (niet noodzakelijk). In principe kunnen ook startende masseurs een goede stoelmassage leren.

Voor meer informatie over aanstaande cursussen kijk je bij onze workshops.

Meedoen?