JOY embleem TAIJI web 384

Portret ArnoudWIE BEN IK?

Op mijn 20e heb ik uit nieuwsgierigheid mijn eerste taijiles (ook wel taichi of taijiquan genoemd) gevolgd. Ik was meteen gegrepen. De verbinding tussen lichaam en geest is voor mij vanaf het eerste begin de drijfveer geweest om taiji te willen leren. Je oefent met je lijf en er gebeurt iets in je hoofd. Dat was voor mij een wonderlijke ervaring en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds mijn grootste motivatie. Naast taiji beoefen ik ook zen-meditatie. Ik ben vader van twee heerlijke knullen en werk als zelfstandig trainer en adviseur in het bedrijfsleven. Kernwoorden in mijn taiji-lessen zijn plezier, discipline en ontspanning.

Samen met mijn maatje Sam ben ik dit nieuwe avontuur begonnen. Vanaf onze eerste ontmoeting spraken we regelmatig over een gezamenlijk concept waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en fun! En dat was het ontstaan van &JOY…

Arnoud is ingeschreven als leraar bij de Stichting Taijiquan Nederland (STN). De STN ziet het als haar taak om te helpen de algemene kwaliteit van leraren in Nederland te vergroten en heeft o.a. een beroepscode opgesteld voor taijidocenten.