Miranda Bensing1WIE BEN IK?

Ik ben Miranda, moeder van 2 mooie jongens en getrouwd met Hans. Ondernemer (eigenaar van een taleninstituut) met hart en ziel. Mijn werk is zo leuk dat ik er elke dag huppelend naar toe ga, maar een paar jaar geleden ging dat ineens niet meer. Een verwaarloosd instabiel bekken en te lange zittende werkdagen zorgden voor chronische rugpijn en vermoeidheid.

Na allerlei reguliere artsen en fysiotherapeuten bezocht te hebben kwam ik in mijn eerste yogales terecht. Met flinke weerstand want ik had altijd meer aandacht voor mijn hoofd dan voor mijn lijf. En in dat zweverige gedoe had ik al helemaal geen zin….

Gaandeweg werden de lessen steeds fijner en merkte ik dat ik mijn lichaam beter kon voelen en dat het ook soepeler werd. De aandacht voor mezelf was een verademing! Al snel kon en wilde ik niet meer zonder en werd yoga een dagelijkse behoefte.

Inmiddels, opgeleid tot Hatha yoga docent (bij Saswitha) en allerlei workshops over o.a. adem, mindfulness, yin- en rugyoga verder, wil ik niets liever dan zoveel mogelijk yoga doen en geven. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zijn eigen ruimte en tempo zoekt. Adem is de verbinding in de oefeningen en ontspanning en inspanning wisselen elkaar af. Ik houd van oefeningen met uitdaging en (een beetje) zweten, maar ook het rustige bewustworden en het ervaren van adem en de ademruimte staan in iedere les centraal.

Yoga is voor mij ook lol maken en los komen, gek doen. Omvallen, weer opstaan, dingen uitproberen, lachen, stil zijn, een uur op je rug liggen op de mat, het is allemaal goed. Als de levenskracht maar stroomt….

JOY embleem yoga web 384